Ir vairāki veidi, kā pētīt profesijas. Talsu pamatskolas 1. klašu skolēniem bija lieliska iespēja iepazīt profesiju pavārmākslas meistarklasē „Kam darbs, tam maize”.
Pasākums notika projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros. Meistarklasi vadīja Ventspils tehnikuma pasniedzējs Aivars Varņeckis, pastāstot par nepieciešamajām prasmēm un galvenajiem darba pienākumiem šajā profesijā.
Pavāra ikdiena noris daudzveidīgu ēdienu pagatavošanā un noformēšanā, kā arī produktu pasūtīšanā, ēdienkartes izveidē, drošības un higiēnas prasību ievērošanā.
Profesionāla pavāra uzraudzībā, ikvienam bija iespēja pagatavot kanapē maizīti ‘’Mārīte”, sāļo groziņu pildītu ar siera masu, saldo groziņu ar zemeņu “rozīti” un augļu uzkodu “Ezis”.
Pavāra meistarklases noslēgums notika pie pašu servēta galda.
Degustējot pagatavoto, skolēni varēja novērtēt savu veikumu un piekrist atziņai “Ēšana ir nepieciešamība, bet gatavošana – māksla.”
Pedagogs karjeras konsultants I. Fricberga